1 Kasım 2012 Perşembe

internette sıkılınca ne yapılır ?


Canınız sıkıldı, bilgisayarınız var, internetiniz de var ama boş boş facebook sayfanızı mı güncelliyorsunuz? İşte o zaman size birkaç öneri getirelim:
Çoğu insan internetin ne kadar derin bir dünya olduğunu bildiğini zanneder ama aslında hayal bile edemez. Burada yazacaklarım da benim tecrübelerimden ibaret bunlardan daha iyi yapılacak binlerce şey daha varsa hiç şaşırmam. Aslında binlece varsa şaşırırım :)
Arasında bilmedikleriniz olduğunu umuyorum: 
    Bu siteye kayıt oluyorsunuz, daha sonra size ilgi alanlarınızı soruyor. İlgi alanlarınızı seçiyorsunuz. Daha sonra stumble (denkgele demek galiba) butonuna basıyorsunuz, kendisi siteleri seçip getiriyor. İngilizce geliştirmek için birebir diyebilirim. Kaliteli site içerikleri var.
    Bir yabancı dil sitesi ile devam ediyoruz, bu site dünyanın en çok kullanıcısı olan yabancı dil sitesi olduğunu iddaa ediyor. Haklı olma ihtimali yüksek gibi. Bu siteden her dilin temel kelimelerini ücretsiz kurslarla öğrenebilirsiniz. Ayrıca çözdüğünüz alıştırmalar öğrendiğiniz dilin vatandaşları tarafından anında yorumlanıyor ve hatalarınızı size söylüyorlar. Çünkü bu sayede puan kazanılıyor. Ayrıca facebook gibi arkadaş ekleyip konuşabiliyorsunuz en güzeli site dil öğrenme amaçlı olduğu için reddedilme ihtimaliniz çok düşük. (beni orada ararsanız: iso-online)

    Bloğumda önerdiğim dizileri ve çok daha fazlasını bu sitelerden hem yüksek kalitede hem de alt yazılı olarak izleyebilir keyifli vakit geçirebilirsiniz.
    Bilmek istediğiniz hemen her şeyi türkçe ve daha fazlasını ingilizce olarak bulabilir aynı zamanda hakim olduğunuz bir konuyu bu siteye ekleyip tüm dünyaya ulaştırabilir hatta yazılmış bir makaleyi düzenleyip tekrar yayınlayabilirsiniz.
    Bahçe makasından televizyona, cep telefonundan uzay mekiğine kadar hangi aletin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız işte bu site tam size göre. Maalesef yine ingilizce olması ingilizce bilmeyenler için bir dezavantaj.
    Bu da yerli nasıl yapılır sitemiz. Bu sitede videolar aracılığıyla merak edilen şeyler açıklanıyor. Özellikle sağlık, fitness, yemek vb konularda tatmin edici videolar bulabilirsiniz.
    Ünlü olmasına rağmen duymama ihtimaliniz olan bu site internette en çok tıklanan siteleri sıralaması ile gösteriyor. Her ülkenin ilk 500 sitesi ile dünyada en çok tıklanan ilk 500 sitesini buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca bir web siteniz ya da bloğunuz varsa ve dünyada ilk 20 milyon site içindeyse, kendi sıralamanızı da ücretsiz olarak görebilirsiniz. Türkiyenin ilk 10 sitesini aşağıda veriyorum. İlk sırada google'ı sollayan facebook var :)

    Türkiyenin en çok tıklanan siteleri sıralaması
    1. facebook.com
    2. google.com.tr
    3. youtube.com
    4. google.com
    5. live.com
    6. mynet.com
    7. milliyet.com.tr
    8. hurriyet.com.tr
    9. sahibinden.com
    10. twitter.com
    11. blogspot.com
    devam edelim
         Bu site, süt beyaz tasarımı ile şarkı dinlemeyi daha keyifli yapıyor diyenler varsa, o kadar da abartmasınlar. Ama internette müzik dinlemek için youtube'den daha iyi olduğu kesin. En azından çok daha hızlı ve arama yöntemi gayet iyi. Son olarak da şarkıcının adını giriyorsunuz sırayla çalmaya başlıyor popülerliğe göre. Şarkı adı yazdığınız zaman ise aynı şarkıyı peş peşe çalıp, sizi bıktırma olasılığı oldukça yüksek.
        Online piyano çalın. Diğer enstrümanlar için bi araştırmam olmadı ama, flüt için i-phone bi uygulama çıkaracakmış diye duydum.
        Gelmiş geçmiş en popüler 100 gitar şarkısını tek seferde dinleyin. Yandaki listeden de takip edebilirsiniz.

        Devamı gelecek...

        4 yorum:

        1. abi benimde blogum var eksikleri neler bu arada yazı için saol

          YanıtlaSil
        2. http://imdbdiziler.blogspot.com.tr/

          YanıtlaSil
        3. sene 2015 fizy turkcele devretmiş kendini :) gerisi işime yaramayacak ne yazıkkki ama bilgi güzel genede tşkler

          YanıtlaSil
        4. sene 2015 fizy turkcele devretmiş kendini :) gerisi işime yaramayacak ne yazıkkki ama bilgi güzel genede tşkler

          YanıtlaSil